Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης προσφέρει πολλές διατροφικές ευκαιρίες που μπορούν να τονώσουν και να αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, πληθαίνουν οι επιλογές μας σε φρούτα και λαχανικά τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας αλλάζοντας σταδιακά το πιο "βαρύ" διατροφικό μοντέλο του χειμώνα.
Βερίκοκα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μούρα, φράουλες, κεράσια, μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, αρακά, αγκινάρες, σπαράγγια, ραπανάκια.σέσκουλο, φρέσκα φασολάκια, παντζάρια και μανιτάρια μπορούν να εμπλουτίσουν με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ίνες και αντιοξειδωτικά τη διατροφή μας, περιορίζοντας την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ενώ ταυτόχρονα η πληθώρα φρούτων μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά μια πιθανή προσπάθεια μας για περιορισμό της πρόσληψης ζάχαρης.
Κλειδί στην ισορροπημένη διατροφή της άνοιξης τα γεύματα με όσπρια, όχι πλέον σαν ζεστές σούπες αλλά μαζί με πολύχρωμες σαλάτες εποχής.
Βερίκοκα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μούρα, φράουλες, κεράσια, μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, αρακά, αγκινάρες, σπαράγγια, ραπανάκια.σέσκουλο, φρέσκα φασολάκια, παντζάρια και μανιτάρια μπορούν να εμπλουτίσουν με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ίνες και αντιοξειδωτικά τη διατροφή μας, περιορίζοντας την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ενώ ταυτόχρονα η πληθώρα φρούτων μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά μια πιθανή προσπάθεια μας για περιορισμό της πρόσληψης ζάχαρης.
Κλειδί στην ισορροπημένη διατροφή της άνοιξης τα γεύματα με όσπρια, όχι πλέον σαν ζεστές σούπες αλλά μαζί με πολύχρωμες σαλάτες εποχής.