Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Μαγνήσιο και Βιταμίνη D-Σχέσεις στοργής

Χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό; Τότε πολύ πιθανό και χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συνθέτεται στον οργανισμό κυρίως με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Βασικός της ρόλος είναι η σωστή ανάπτυξη των οστών και η υγεία του σκελετού μας. Ταυτόχρονα βάσει μελετών έχει αποδειχθεί ότι βοηθά την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, τον έλεγχο του σακχάρου αλλά και στην πρόληψη άλλων σοβαρών παθήσεων όπως διαφόρων μορφών καρκίνου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ψυχιατρικών νόσων, υπέρτασης καθώς και άλλων ασθενειών.
Το μαγνήσιο από την άλλη, βοηθά την καρδιά τους μυς και τον εγκέφαλο, ενώ έχει σημαντικής συμβολή στο άγχος, την ευερεθιστότητα και την αϋπνία. Το μαγνήσιο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό και τα επίπεδα της βιταμίνης D. Επομένως ένας διατροφικός συνδυασμός μαγνήσιου με βιταμίνη D, είτε μέσω της διατροφής , είτε μέσω κάποιων εγκεκριμένων συμπληρωμάτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμος για την υγεία και την ευεξία μας.
Φασόλια, δημητριακά , μαύρη σοκολάτα, λιπαρά ψάρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί και αβοκάντο είναι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Μοσχαρίσιο συκώτι, κρόκοι αυγών, λιπαρά ψάρια και μανιτάρια είναι πολύ καλές πηγές πρόσληψης βιταμίνης D. 

Προβιοτικά και έλεγχος Βάρους

Η διατροφή με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια των περιττών κιλών καθώς η χλωρίδα του εντέρου χωρίζονται σε καλά και κακά. Τα κ...